Coronita de cartofi cu crema de spanac

Foto: Mihai Nicolae - Burda România

 

 

Îți trebuie:
1 kg spanac
2 lingurițe făină
3-4 linguri cașcaval ras
50 g unt
1/2 cană lapte
3 ouă
sare
2 căței de usturoi
Îți trebuie pentru coroniță
1 kg cartofi
100 g unt
1 cană lapte
1 linguriță zahăr brun
sare
piper alb măcinat
câteva fâșii de ardei roșu pentru decor

Pregătești așa:
1. Cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe. Îi fierbi 20 de minute, după care îi scurgi și îi zdrobești. Amesteci piureul călduț cu untul, zahărul și laptele.

2. Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape și îl opărești, după care îl oprești 3-4 minute în apă ușor sărată. Îl scurgi și îl toci fin. Topești untul într-o tigaie și presari făina, amesteci energic și adaugi spanacul și laptele. Sărezi spanacul după gust și îl asezonezi cu usturoi zdrobit, iar după ce se răcește, încorporezi gălbenușurile și albușurile bătute spumă.

3. Într-un vas termorezistent înalt, uns cu unt și presărat cu pesmet, aranjezi cartofii sub formă de coroniță, iar în mijloc torni compoziția cu spanac. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După ce s-a mai răcit, decorezi cu fâșii de ardei roșu. Servești cu salata verde.

Rețetă de Ștefania Răduță, București

 



Add Comment