Corăbioare cu ciuperci

Mihaela Neacșu, Alba-Iulia, jud. Alba
Îți trebuie pentru aluat:

  • 400 g făină
  • apă
  • 200 g margarină
  • sare.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 1 kg ciuperci
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 1 linguriță piper
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie.

Pregăteși așa:
Din făină, margarină, sare și puțină apă caldă frămânți un aluat omogen pe care îl lași 1 oră la frigider. Fierbi ciupercile 5 minute în apă clocotită cu zeamă de lămâie, apoi le scurgi și le tai mărunt. Le călești în ulei, apoi presari piper, sare și pătrunjel tocat. Întinzi pe planșetă o foaie de aluat și decupezi rondele cu un pahar. Pe fiecare rondea pui câte o lingură de ciuperci, le strângi marginile cât să formezi o corăbioară, apoi le așezi pe toate într-o tavă unsă cu margarină. Le coci la foc potrivit 15 minute. Sunt delicioase și aspectuoase!

Add Comment