Ciuperci cu migdale în pergament

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
600 g ciuperci champignon
2 căței de usturoi
2 cepe mici
2 lingurițe anason
10 roșii cherry
10 măsline fără sâmburi
30 g migdale decojite
4-5 fire de oregano verde
3 linguri ulei de măsline

Pregătești așa:
Rumenești migdalele 5-6 minute, în cuptorul încins sau într-o tigaie antiaderentă, pe foc mic, amestecând neîncetat.
Speli ciupercile, le cureți și le tai în jumătăți, dacă sunt mari sau le lași întregi dacă sunt mici. Le așezi pe bucăți de hârtie de copt sau pergament uns cu ulei și le presari cu anason și oregano fin mărunțit. În pachetul cu ciuperci repartizezi usturoiul tăiat felioare, măslinele, roșiile, ceapa tocată mărunt și migdalele rumenite. Le stropești cu puțin ulei și le sărezi și condimentezi după gust.
Strângi pachetele, le legi ca să nu se desfacă și le pui într-o tavă, în cuptorul cald. Le coci 25-30 de minute la foc mediu și le consumi calde, ca atare sau ca garnitură la o friptură, alături de salată verde.

4 porții; pregătire: 10 min.; coacere: 30 minute
Rețetă de Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

 

Add Comment