Chifteluțe de păstârnac în sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g păstârnac
1 morcov
2 linguri făină
5 căței de usturoi
1 linguriță cimbru
1 ceapă mare
1 foaie dafin
2 linguri bulion
2 roșii
400 ml supă de legume
250 ml ulei
1 linguriță boia de ardei dulce
1 legătură  leuștean
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți păstârnacul și morcul, îi speli și îi dai pe răzătoarea mare. Amesteci legumele rase, pui făină, cimbru, 2 căței de usturoi curățați și tocați mărunt, boia de ardei și jumătate din legătura de leuștean tocată mărunt. Omogenizezi bine compoziția și sărezi și piperezi.
Formezi chifteluțe mici, pe care le prăjești în ulei încins. Separat, călești 1 ceapă, când s-a rumenit bine adaugi bulionul și o mai lași pe foc 1 minut. Încorporezi roșiile curățate de pielițe și tăiate în cubulețe mici, foaia de dafin și supa de legume.
Acoperi cu un capac și lași să fiarbă timp de 15-20 de minute. După acest timp, pui în sos cățeii de usturoi și chifteluțele de păstârnac. Servești preparatul cald și presărat cu leuștean tăiat mărunt.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Fănica Doina Țană, Brăila

Aici găsești rețeta de chiftele de pui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!