Chifteluțe aromate

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g mazăre nouă
2 cartofi
2 fire ceapă verde
2 ouă
1 corn sau o chiflă
pătrunjel și mărar proaspăt
3 linguri pesmet
sare, piper
ulei pentru prăjit

Îți trebuie pentru salată:
roșii
ardei
castraveți
ridichi
lămâie
frunze proaspete de busuioc
ulei de măsline
sare și piper
Pregătești așa:
Fierbi separat mazărea boabe și cartofii curățați, îi scurgi, apoi pasezi cartofii. Toci mărunt ceapa, pătrunjelul și mărarul. Înmoi chifla în lapte, o storci bine și amesteci totul cu ouăle puțin bătute. Sărezi și piperezi după gust.
Modelezi chiftele, le dai prin pesmet și le prăjești pe ambele părți, în ulei încins. Servești chifteluțele calde, cu salată de roșii, ardei, castraveți, ridichi, asezonată cu feliuțe de lămâie, frunze de busuioc proaspăt, stropită cu ulei de măsline și condimentată cu sare și piper alb, proaspăt măcinat.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Elena Potra, com. Bîrzava, jud. Arad

Add Comment