Castraveți napolitani

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
10-12 castraveți mijlocii
150 g unt
2 cepe
150 g orez
1 legătură de pătrunjel verde
2 roșii mari
sare, piper măcinat
1 lingură de pesmet
Îți trebuie pentru sos:
50 g unt
10 g făină
500 g pulpă de roșii
100 g smântână
Pregătești așa:
Cureți castraveții, îi tai în două, îi sărezi ușor și îi lași puțin să se scurgă. Pui untul să se încingă într-o cratiță și călești în el ceapa tocată. Apoi adaugi și orezul și îl lași până devine sticlos. Pui pătrunjelul tocat și castraveții.
Separat, cureți roșiile de pieliță, le tai mărunt și le pui peste castraveți și orez. Potrivești mâncarea de sare și de piper și o lași să fiarbă ușor în sucul de roșii, câteva minute.
Încingi cuptorul și pui mâncarea la gratinat. Când e gata, servești cu sosul de roșii preparat din untul încins, în care ai călit ușor făina, apoi adaugi pulpa de roșii și, în cele din urmă, pui și smântâna.

Pregătire: 25 minute, Fierbere: 40 minute
Rețetă de Daniela Pană, Constanța

Pentru că a venit toamna, intră aici și vei găsi o rețetă de dulceață mai specială.

Add Comment