Cartofi noi cu sos de brânză de vaci

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 30 minute

Îți trebuie: ■ 800 g cartofi ■ 1 lingură semințe de chimen ■ 750 g brânză de vaci ■ 250 g smântână groasă ■ sucul de la 1/2 lămâie ■ 2 cepe verzi ■ 3 căței de usturoi ■ 1 legătură pătrunjel ■ mărar ■ busuioc verde ■ sare ■ piper

Pregătești așa: Speli bine cartofii în apă, frecându-i cu peria, să se ia pielița, apoi îi pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi sare, chimen, acoperi cu un capac și lași să fiarbă cam 30 de minute. Amesteci bine într-un castron brânza de vaci cu smântâna și sucul de lămâie. Cureți și toci ceapa verde, apoi cureți usturoiul și îl dai pe răzătoarea mică. Pui ceapa și usturoiul în sosul de brânză, împreună cu toate verdețurile bine tocate. Adaugi piper, boia (după preferințe), sare. Pui compoziția la rece. Când cartofii sunt fierți, îi servești împreună cu sosul de brânză de vaci.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!