Foto: Mihai Nicolae
Cartofi cu broccoli și iaurt
Rețetă de Camelia Mariana Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara
Preț: 10 lei-4 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie: 1 kg cartofi, 1 bucată broccoli, 2 ardei roșii, 100 ml iaurt degresat, 3 căței de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper
Pregătești așa: Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai în bucăți mai mari, după care îi fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi. Desfaci broccoli în buchețele, îl speli, apoi îl fierbi în apă cu sare, iar ardeii îi tai în bucăți mai mari. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, așezi cartofii, broccoli, ardeii și dai la cuptor 10 minute. Scoți vasul, torni iaurtul amestecat cu usturoiul pisat, sare și piper după gust și mai lași la cuptor 10 minute. Este un preparat ușor și delicios!