Cartofi cu brânză la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
700-800 g cartofi
200 g telemea
2-3 fire de ceapă verde
5-6 căței de usturoi
1 ceașcă smântână
150 ml lapte
sare, piper
25 g unt pentru uns tava
1 lingură pesmet
2 linguri cașcaval ras
1 linguriță boia de ardei
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi speli și îi tai rondele groase de 3-4 mm. Ceapa și usturoiul le cureți, le speli și le toci mărunt. Razi brânza și o amesteci cu smântâna. Adaugi laptele și condimentezi cu sare și piper. Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet.
Pui straturi succesive de cartofi, o parte din ceapă și usturoiul fin tocate și câte o porție din compoziția de lapte cu brânză și smântână. Coci preparatul în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Scoți apoi tava din cuptor și presari cașcavalul și boiaua de ardei. Pui din nou la cuptor și mai coci, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Violanda Murgu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Aici vei găsi rețeta unei supe de cartofi foarte gustoasă.

Add Comment