Burger dietetic cu cartofi țărănești

Foto: Mihai Nicolae

Burger dietetic cu cartofi țărănești

Rețetă de Felicia Măciucă, Brăila

Preț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 10 minute

Îți trebuie: 400 g carne vițel, 500 g cartofi noi, 4 felii de cașcaval, 2 cepe, 50 g unt, rozmarin, 2 căței de usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, 4 chifle, 50 ml ulei de măsline

Pregătești așa: Macini carnea mărunt, adaugi sare și piper și amesteci, fără a insista prea mult. Dai la rece 10 minute. Cureți cartofii și îi tai în jumătăți sau sferturi. Fierbi cartofii 10 minute în apă puțin sărată. Într-un blender, pui rozmarinul, cimbrul, usturoiul, boiaua, sare, piper și ulei. Amesteci preț de câteva secunde. Cartofii fierți îi scurgi de apă și îi răstorni într-o tavă unsă cu unt. Torni amestecul de ierburi și dai 10 minute la cuptor. Împarți carnea în 4, modelezi chiftele și le frigi pe grill. În fiecare chiflă tăiată pe jumătate, pui câte un burger, 1 felie de cașcaval, puțină ceapă călită și o servești lângă cartofi. Va rezulta un burger dietetic, sățios și mai ales, pregătit în casă, cu ingrediente alese chiar de tine. Poți pregăti un astfel de burger și pentru copii, dar în caest caz înlocuiești boiaua iute cu una dulce.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!