Foto: Mihai Nicolae
Burger dietetic cu cartofi țărănești
Rețetă de Felicia Măciucă, Brăila
Preț: 20 lei-4 porții
Pregătire: 35 minute
Coacere: 10 minute
Îți trebuie: 400 g carne vițel, 500 g cartofi noi, 4 felii de cașcaval, 2 cepe, 50 g unt, rozmarin, 2 căței de usturoi, cimbru, sare, piper, boia iute, 4 chifle, 50 ml ulei de măsline
Pregătești așa: Macini carnea mărunt, adaugi sare și piper și amesteci, fără a insista prea mult. Dai la rece 10 minute. Cureți cartofii și îi tai în jumătăți sau sferturi. Fierbi cartofii 10 minute în apă puțin sărată. Într-un blender, pui rozmarinul, cimbrul, usturoiul, boiaua, sare, piper și ulei. Amesteci preț de câteva secunde. Cartofii fierți îi scurgi de apă și îi răstorni într-o tavă unsă cu unt. Torni amestecul de ierburi și dai 10 minute la cuptor. Împarți carnea în 4, modelezi chiftele și le frigi pe grill. În fiecare chiflă tăiată pe jumătate, pui câte un burger, 1 felie de cașcaval, puțină ceapă călită și o servești lângă cartofi. Va rezulta un burger dietetic, sățios și mai ales, pregătit în casă, cu ingrediente alese chiar de tine. Poți pregăti un astfel de burger și pentru copii, dar în caest caz înlocuiești boiaua iute cu una dulce.