Budincă de varză dulce

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 varză dulce de circa 700 g
75 g unt
5 ouă
1 chiflă sau 2 felii de pâine veche de 1 zi
200 ml lapte
5 linguri pesmet
1 legătură ceapă verde
1 legătură mărar
sare și piper
boia sau chimen măcinat fin
Pregătești așa:
Tai varza fideluță și o freci puțin cu sare. După 10 minute, o scurgi și o călești în unt, până se înmoaie. Adaugi ceapa tăiată rondele, întâi partea albă, apoi pe cea verde.
Mărunțești chifla și o înmoi în lapte rece. După 10 minute, o storci și o amesteci împreună cu varza călită răcită, mărarul fin tocat, gălbenușurile și albușurile bătute spumă tare, cu sare. Sărezi și condimentezi compoziția după gust.
O întinzi într-o formă unsă cu unt și tapetată cu pesmet și o introduci în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Daniela Caian, Constanța

Intră aici și vei găsi rețeta video de budincă.

Pentru a-ți fi mai ușor să o pregătești, urmărește cum a fost gătită această rețetă la noi în bucătărie! Intră pe canalul de youtube Practic Bucatarie!

Add Comment