Budincă de cartofi noi cu mentă

Budincă de cartofi noi cu mentă, o mâncare pe care o putem servi atât ca fel principal, cât și la cină. Este un preparat care se face ușor și repede, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Așa cum un bucătar din Orientul Mijlociu nu ar concepe să gătească miel fără un adaos de mentă sau o gospodină din zona Mării Mediterane n-ar ezita să presare mentă în salate, un bucătar englez sau american n-ar trece cu vederea opțiunea de a servi fripturile cu sos de mentă sau deserturile cu jeleu de mentă. Presupusa origine a mentei s-ar afla în Asia și în bazinul mediteranean. Există dovezi că romanii ar fi gătit cu mentă, iar o legendă greacă spune că Hades, zeul lumii subpământene, s-ar fi îndrăgostit de o nimfă, iar soția lui, Persefona, aflându-le taina, ar fi transformat-o pe frumoasă în această plantă măruntă, astfel încât toată lumea să o poată călca în picioare.
Pentru a profita din plin de substanțele active și de mirosul puternic al plantei, mentei i se recoltează vârfurile înainte de înflorire. De remarcat că varietățile de mentă aduc beneficii diferite organismului.

budinca

Foto: Budincă de cartofi noi cu mentă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg cartofi noi
2-3 ouă
150 g telemea
2 linguri mentă proaspătă fin tocată sau 2 lingurițe mentă uscată
sare
piper măcinat
100 g unt
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi speli și îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Îi amesteci împreună cu ouăle bătute, brânza rasă, menta, sare și piper după gust. Ungi cu unt o formă de ceramică și întinzi compoziția. O nivelezi și, din loc în loc, pui felioare din untul rămas.
O coci la foc mediu, pentru 25 de minute, apoi reduci intensitatea focului și continui coacerea până se rumenește budinca. O servești caldă.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Irodiea Pantelimon, Suceava

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!