Brânză aperitiv

– pentru perosanele cu deficit de calciu,
pentru întărirea sistemului osos și prevenirea osteoporozei –

Rețetă de Gabriela Demidov, Tulcea

Îți trebuie:

  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g telemea
  • 4 linguri   iaurt
  • 4 ardei grași
  • 2 gălbenușuri fierte
  • 1 linguriță chimen pisat
  • 1 legătură de ceapă verde
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:

Iei fiecare ardei gras, îi tai un căpăcel și scoți ușor cotorul. Speli ardeii și îi așezi pe un șervet curat să se usuce. Separat, într-un castron, freci brânza de vaci cu telemeaua trecută printr-o sită. Adaugi gălbenușurile fierte și iaurtul. Potrivești gustul de sare, piper și puțin chimen. Umpli ardeii grași cu pasta de brânză și decorezi cu ceapă verde tăiată mai mare și cu pătrunjel verde. Lași ardeii la rece cam 10-15 minute, după care îi servești cu castraveți.

Add Comment