Borș rusesc (fără carne)

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
600 ml supă de oase
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcină
1 țelină
2 fire de praz
1 păstârnac
1/2 varză mică dulce
1 sfeclă roșie
1 cană mazăre
4 roșii coapte
100 ml smântână
sare și piper
ardei iute verde tocat mărunt (după gust)
Pregătești așa:
Oasele de vită le pui la fiert cu apă rece și cu sare, având grijă să aduni spuma bine. Zarzavaturile curățate, spălate și tăiate mărunt, le pui la fiert în supa de oase.
Adaugi și 3/4 din sfecla roșie curățată, în bucată mare. După ce și-a lăsat culoarea, scoți sfecla afară.
Borșul, dat în clocot separat și spumat, îl adaugi peste zarzavaturile care s-au înmuiat, împreună cu restul de sfeclă, tăiată precum tăițeii.
Servești borșul dres cu smântână și cu ardei iute verde, tocat mărunt, sare și piper.
E un fel gustos și foarte potrivit în zilele caniculare ale verii, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Câteva sfaturi utile în bucătărie
– Pentru a păstra lamele robotului de bucătarie ascuțite și în stare bună, se râșnește în el, din când în când, puțină sare.
– Dacă nu poți scăpa de mirosul de prăjeala din bucătărie, caramelizează într-o tigaie puțin zahăr și adaugă peste el suc de lămâie. Mirosul plăcut de zahăr caramelizat îl va acoperi pe cel de prăjeală.
– Pentru a preveni mirosul neplăcut al frigiderului, ține în el jumătăți de lămâie.
– Ca să cureți mai repede oalele murdare, pune în ele un amestec de oțet și sare și dă-l la fiert.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Intră aici, nu vei regreta.

Add Comment