Bărcuțe de cartofi dulci cu năut

cartofi dulci cu naut

Indiferent dacă ești vegetarian, vegan, ții post sau pur și simplu cauți o rețetă simplă și plină de nutrienți, vei fi absolut încântat de aceste bărcuțe de cartofi dulci cu năut.

Cu un gust asemănător cu cel al dovleacul și cu o textură similară cu a morcovului, cartoful dulce reprezintă o sursă importantă de vitamina A, betacaroten, potasiu și fibre. Cât despre năut, acesta conține un număr mare de proteine, fier, calciu și vitamina C.

Această rețetă este ideală pentru momentele când vrei să gătești ceva rapid și ieftin și va fi apreciată de întreaga familie. Iată cum se prepară aceste bărcuțe de cartofi dulci cu năut.

Ingrediente (2 porții)

  • 2 cartofi dulci mari
  • 100 gr năut uscat
  • 100 gr iaurt vegetal
  • zeama de la jumătate de limetă
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare, piper și coriandru după gust

Mod de preparare

Lași năutul la înmuiat peste noapte într-o oală cu apă călduță. Înainte să te apuci de gătit, schimbi apa și îl pui la fiert până se înmoaie complet (aprox. 20 minute).

Speli bine cartofii dulci, apoi îi dai la cuptor timp de 30 minute la 150 grade C.

Între timp, prepari dressing-ul din iaurt, zeama de limetă, sare, piper și coriandru. Îl lași la frigider până la servire.

Când cartofii sunt gata, îi scoți din cuptor și îi lași deoparte până se răcesc. Apoi, îi tai în 2 pe verticală și scobești miezul.

Pasezi sau mixezi la blender miezul de cartof dulce, împreună cu năutul. Lași deoparte câteva boabe de năut, pentru decor.

Umpli bărcuțele cu piureul de cartof dulce și năut, apoi stropești cu dressing și decorezi cu câteva boabe de năut și pătrunjel.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Supă-cremă de linte și cartof dulce

Încearcă și: Rețetă de humus clasic și alte 3 versiuni deosebite

 

 

 

Sursă foto: iStock

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!