Foto: Mihai Nicolae
Ardei umpluți cu vinete
Rețetă propusă de Crenguța Simion
Preț: 19 lei-6 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie pentru ardei umpluți cu vinete: 12 ardei, 3 vinete de mărime mijlocie, 1 felie de pâine albă, 1 ceapă, 1 ou, 1 lingură de făină, 100 ml ulei, sare, piper
Îți trebuie pentru sos: 500 g roșii, 1 linguriță de făină, 1 linguriță de zahăr, 1 frunză de țelină, unt sare
Pregătești ardeii umpluți cu vinete așa: Cureți ardeii de cotor și semințe. Coci vinetele, le cureți și le lași la scurs. Apoi le toci împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ceapa tocată mărunt și călită în ulei. Adaugi oul, uleiul, făina, sarea și piperul. Umpli ardeii cu această com-poziție, după care îi presari cu puțină făină și îi prăjești ușor pe ambele părți, în ulei încins. Așezi ardeii într-o tavă și torni peste ei un sos preparat din roșiile fierte, pasate, amestecate cu zahărul, sarea, frunza de țelină și untul frecat cu făină. Lași să fiarbă puțin, apoi scoți frunza de țelină și introduci vasul la cuptor pentru circa 15 minute.