Ardei umpluți cu roșii și stafide

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
12 ardei grași potriviți
6 linguri stafide
1 cană pesmet
12 roșii potrivite
100 ml ulei de măsline
4 căței de usturoi
20 măsline fără sâmburi (verzi, semisărate)
2 linguri pătrunjel tocat
sare și piper după gust
Pregătești așa:
Cureți ardeii de semințe și nervuri. Încingi jumătate din ulei în care călești usturoiul pisat (circa 2 minute). Coci roșiile, le decojești, le toci mărunt și le adaugi peste usturoi. Lași să fiarbă timp de 10 minute, după care adaugi stafidele și măslinele tocate, pesmetul, pătrunjelul, sare și piper după gust.
Umpli ardeii, îi așezi într-o tavă mai înaltă sau într-o cratiță mai întinsă și torni restul de ulei. Dai ardeii la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute. Poți lua ardeii astfel pregătiți și la iarbă verde sau la lucru în grădină sau la câmp, în zilele de post sau de dulce, când îi poți consuma alături de o friptură, mici, cotlet.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Dorica Chiribuță, sat Cișmea, com. Răchiți, jud. Botoșani

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de ardei umpluți.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!