Ardei umpluți cu orez și legume

Valeria But, sat Stârciu, com. Horoatu Crasnei,  jud. Sălaj

Îți trebuie:

  • 20 ardei
  • 1 cană orez
  • 1 morcov
  • 1 țelină
  • 4 cepe mari
  • 1 lingură nucă sau pateu de soia
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri condimente
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 300-400 ml suc de roșii.

Preăgtești așa:
Speli ardeii, îi cureți de cotoare și-i lași deoparte. Cureți cepele, le speli, le tai mărunt, le înăbuși în ulei cu puțină apă, apoi adaugi țelina și morcovul rase și le călești împreună. Iei tigaia de pe foc, adaugi orezul, nuca sau pateul de soia, condimentele, pătrunjelul tocat și amesteci. Umpli ardeii cu această compoziție, îi așezi într-o oală, torni peste ei sucul de roșii, completezi cu apă cât să-i cuprindă și-i fierbi pe foc mic. Dacă zeama scade la fiert mai adaugi apă clocotită.



Add Comment