Ardei umpluți cu orez, ciuperci și urdă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
250 g orez
2 cepe
8 ardei
supă de legume gata preparată
250 g ciuperci
200 g urdă
verdeață
ulei
bulion
sare, piper
1 lingură făină
Pregătești așa:
Orezul, spălat, îl călești împreună cu ceapa tăiată mărunt, adaugi supă și fierbi până înflorește orezul, apoi îl împarți în două. Ciupercile tăiate le călești în puțin ulei. O parte de orez o amesteci cu ciupercile, iar o parte cu urdă. Ambelor compoziții le adaugi verdeață. Adaugi, după gust, sare și piper.
Umpli ardeii cu fiecare compoziție și îi pui într-un vas pe care îl dai la cuptor, după ce ai adăugat puțină apă. Din ulei și bulion faci un sos în care pui o lingură de făină dizolvată în apă. După ce a dat în clocot, torni amestecul peste ardeii din cuptor și lași compoziția la gratinare.
Poți servi ardeii cu smântână.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă propusă de Adriana Pancu, București

Iată aici rețeta de ardei umpluți cu vinete.

Add Comment