Ardei umpluți cu cușcuș și legume

Foto: Mihai Nicolae

Ardei umpluți cu cușcuș și legume

Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 30-40 minute

Îți trebuie: 4 ardei grași, 120 g ciuperci, 200 g dovlecei, 1 gogoșar roșu, sare după gust, 1 ceapă, 30 g cușcuș, 60 ml sos de roșii, 1 lingură ulei

Pregătești așa: Speli ardeii, îi cureți de cotoare și de semințe. Pentru un aspect deosebit, poți folosi ardei de diferite culori. Ceapa tăiată mărunt o înăbuși în ulei încins, împreună cu 5 linguri apă. Adaugi dovlecelul, gogoșarul și ciupercile tăiate cubulețe, lași câteva minute, după care adaugi cușcușul. Umpli ardeii cu acest amestec și așezi totul într-un vas termorezistent. Torni deasupra sosul de roșii și dai la cuptor, la foc moderat, pentru 30-40 de minute. Servești ardeii umpluți calzi. Pe lângă faptul că sunt foarte aspectuoși, acești ardei sunt potriviți pentru persoanele care aleg să mănânce mai lejer, mai dietetic, dar nu numai.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!