Ardei umpluți cu dovlecei

Ardei umpluți cu dovlecei, este doar unul dintre delicii verii. Nu ezitați să preparați această rețetă foarte ușoară, pentru care nu vom folosi carne.
Pentru că suntem în perioada în care în piețe găsim dovlecei, putem să congelăm pentru iarnă. Se spală și se taie dovleceii cubulețe (pentru ciorbă) sau felii pentru pane. Se presară peste ei mărar tocat și se porționează în pungi, apoi se bagă la congelator.
Conform Wikipedia „Dovlecelul, științific denumit cucurbita pepo, este o plantă erbacee anuală din familia cucurbitaceelor. Planta este originară din America dar în actualitate este sădită pe tot globul pentru fructul folosit în alimentație. Fructele sunt lunguiețe și variază mult în funcție de varietate. Coaja dovleceilor poate prezenta mai multe culori dar de obicei are tonuri de la alb-verzui la verde închis. Dovlecelul este bogat în apă, cca. 93%, potasiu, vitamina C și betacaroten.„
Ardeiul gras este și el în piețe din belșug. Pentru iarnă, de folosit la salate, se pun ardei copți, curățați de coajă și de cotor. Se porționează în pungi (cât pentru o salată) și se dau la congelator. Pentru mâncare, ardeii cruzi se taie felii, cubulețe sau se lasă întregi. Se pun, tot așa, în punguțe și se dau la congelator.
Pentru umplut, se aleg ardei potriviți ca mărime, se opăresc, se scot cotoarele și semințele și se așază unul într-altul, iar în ultimul ardei se pun felii de roșii. Se porționează în pungi, cât pentru o mâncare și se congeleză.

Foto: Ardei umpluți cu dovlecei – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
8 ardei grași
300 ml supă de legume
2 linguri bulion
1 ceapă mare
1 rădăcină de pătrunjel sau
1 țelină mică
1 dovlecel
2 morcovi
sare, piper
pătrunjel
4 linguri ulei
Pregătești așa:
Tai ardeii în jumătate, pe lungime, păstrându-le cotorul și îndepărtând semințele. Tai ceapa mărunt, dovleceii cubulețe de cel mult 1 cm, iar morcovul și albitura le dai pe răzătoare. Călești în ulei încins morcovii și pătrunjelul, apoi adaugi dovlecelul și lași să scadă. Sărezi și condimentezi amestecul și adaugi ½ din frunzele de pătrunjel tocate și 1 linguriță de bulion.
Umpli ardeii cu compoziția și îi așezi în tavă. Torni bulionul rămas, diluat cu supa și introduci tava în cuptor, pentru 40 de minute. Îi poți servi ca atare sau cu smântână.

Pregătire 20 min.; Coacere 40 min.
Rețetă de Paulina Bânță, Slatina, jud. Olt

Iată aici tot un preparat de vară.

Add Comment