Varză acră cu morcovi și hrean

Varză acră cu morcovi și hrean. Cu toate că suntem în perioada călduroasă a anului, dacă mai aveți un rest de varză acră puteți prepara această rețetă foarte gustoasă.
Hreanul are o istorie de peste 3000 de ani. În Anglia, rădăcina aromată se folosea ca afrodisiac, condiment sau tratament împotriva reumatismului. Rădăcina nu are un miros puternic, însă dată pe răzătoare devine iute, parfumată și lacrimogenă. După ce ați ras hreanul, acesta trebuie amestecat imediat cu puțin oțet, pentru a nu-și pierde gustul și mirosul. Rădăcina hreanului conține foarte multă vitamina C, utilă sistemului circulator și imunitar. Conține și minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul și magne­ziul.
În bucătăria europeană, hreanul se folosește ras alături de cărnuri fierte sau prăjite și alte mâncăruri calde. În Austria, hreanul se amestecă cu un măr verde ras și se mănâncă alături de carne de vită. Englezii au inventat muștarul iute, amestecat cu hrean, care a devenit preferatul întregii lumi moderne. Este folosit în salate de rădăcinoase, salata de varzî albă sau roșie, salate de murături, salată cu legume de vară. Hreanul se poate păstra pentru iarnă, ras și pus în borcane. Hreanul ras poate fi amesteca și cu brânză rasă , caș sau cașcaval ras, ori cu cremă de brânză din comerț.

varza

Foto: Varză acră cu morcovi și hrean – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 varză acră
2 morcovi
1 lingură hrean ras
3 linguri ulei de măsline
1 legătură mărar sau cimbru verde
50 g nuci pisate
sare, piper
Pregătești așa:
Toci varza cât mai mărunt, după care o pui într-un castron. Adaugi morcovii dați pe răzătoarea cu ochiuri mari, hreanul la fel, nucile pisate și uleiul.
Condimentezi după plac și amesteci bine ingredientele. Presari deasupra mărar sau cimbru tocat mărunt.

Pregătire: 20 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Încearcă și rețeta Mărtaș de hrean cu coaste și cârnați

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!