Vafe cu fructe de pădure

Vafe cu  fructe de pădure, ideale pentru micul dejun. Acestea nu necesită multă muncă și sunt extrem de gustoase.
Vafe derivă de la cuvântul olandez wafel, care înseamnă fagure sau tort. Există mai multe variante în funcție de tipul de aparat și de rețeta folosită. Vafe sunt consumate în întreaga lume, în special în Belgia, Franța, Țările de Jos, Germania, Polonia, Ungaria, Scandinavia, Hong Kong, și Statele Unite ale Americii, cu peste o duzină de soiuri regionale numai în Belgia. Germania devine un lider în dezvoltarea și publicarea de rețete de vafe în timpul secolului al 18-lea.

vafe

Foto: Vafe cu fructe de pădure – Arhivă City Publishing SRL


Îţi trebuie:
2 ouă
280 g iaurt
150 g mure
150 g afine
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
120 g zahăr
160 g făină
4 linguri ulei
1 linguriţă bicarbonat
Pregăteşți aşa:
1 Baţi cu un tel ouăle cu un praf de sare, adaugi zahărul vanilat, 40 g zahăr tos, iaurtul și 2 linguri ulei. Amesteci făina cu bicarbonatul, apoi le încorporezi în compoziţia de iaurt.
2 Fierbi într‑un vas fructele împreună cu 80 g zahãr, pânã obţii consistenţa dorită.
3 Dupã ce se încălzeşte forma pentru vafe, o ungi cu puţin ulei și coci pe rând vafele. După ce se răcesc, le ungi cu fructele scãzute.

Rețetă de Viorica Picincu‑Hobjilă, Iași

Nu ezita să încerci și rețeta de Vafe cu migdale. Pentru a vedea rețeta intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!