Tort “Un deliciu special”

Tort “Un deliciu special”, un desert pentru o sărbătoare în familie, după cum spune și titlul, un tort delicios și foarte aspectuos.

tort

Foto: Tort “Un deliciu special” – Arhivă City Publishing SRL

Arborele de cacao este cunoscut de mai mult de 3000 de ani, în regiunea unde au trăit civilizațiile mayașă, toltecă și aztecă. Aceștia foloseau boabele de cacao la prepararea unor băuturi ceremoniale, dar și ca monedă de schimb. Boabele de cacao se formează în interiorul fructelor arborelui de cacao. Acesta face aproximativ 20-30 de fructe pe an, iar fiecare fruct conține în interior între 30 și 50 de boabe, în funcție de varietate. Arborele de cacao oferă prețioasele boabe pentru circa 25 de ani, deși durata sa de viață poate ajunge până la un secol.

Îți trebuie:
100 g cacao
400 g zahăr 10 linguri apă
8 ouă
1/2 esență de rom sau de migdale
2-3 linguri făină
300 g unt mai gras,fără apă
Pregătești așa:
Amesteci zahărul cu cele 100 g cacao și cu cele 10 linguri de apă, pe foc potrivit până se topește zahărul, apoi lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit compoziția, adaugi 8 gălbenușuri, pe rând, amestecând după fiecare. Împarți compoziția în 3 părți egale. Într-o treime adaugi 8 albușuri bătute spumă (când le bați, adaugi puțină sare) și 2-3 linguri de făină și dai la copt.
Ai grijă, blatul nu iese prea înalt! Eu am folosit o formă de tort mare și a ieșit un blat subțire. Poți folosi, eventual o formă mai mică.
În celelalte 2/3, adaugi 300 g unt bătut spumă și esența de rom sau de migdale și obții crema. Poți decora tortul cu nucă de cocos sau cu biluțe de ciocolată. Este un tort savuros, consistent, numai bun pentru o masă în familie.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă trimisă de Irina Cătălina Țărcuș, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți

Încearcă și Tort aniversar cu ciocolată și lămâie!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!