Tort Tiramisu cu dragoste

Tort Tiramisu cu dragoste. Un desert special, pentru evenimente speciale, preparat cu o atenție specială. Un tort pe care îl recomandăm tuturor gospodinelor care vor să facă o surpriză plăcută și „dulce„ celor din familie. Există mai multe variante de Tiramisu, iar noi vă prezentăm una dintre cele mai bune rețete.

tort

Foto: Tort Tiramisu cu dragoste – iStock

Îți trebuie:
200 g pișcoturi
2 ouă
200 g mascarpone
2 linguri zahăr
2 linguri cafea solubilă
2 cești apă
3 linguri cacao
Pregătești așa:
Se separă gălbenușile și se bat cu zahărul până se albesc și se obține o cremă fină. Se adaugă mascarpone amestecând cu mixerul la viteza mică. Se pune câte o lingură de albuș peste crema de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă până la încorporare. Se dizolvă praful de cafea în apă și se pune la fiert, după care se lasă să se răcească.
Pe un platou se așază un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, un strat de cremă, iar pișcoturi și cremă, apoi se pudrează cu cacao, apoi se pune iar un strat de pișcoturi și cremă. Se pudrează din nou cu cacao. Se dă la frigider 2-3 ore.

Rețetă de Doina Popoacă, Brașov

Încercați și această variantă de Tiramisu alb. Intră aici pentru a vedea rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!