Tort Oreo cu cremă de brânză

Tort Oreo cu cremă de brânză, un desert care te îmbie să-l mănânci, un desert special pentru evenimente speciale.
Mai jos vreau să vă prezinte câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta în prepararea unui desert.
– Mai întâi trebuie știut că vasele și ustensilele pe care le folosim la prepararea dulciurilor, trebuie să le utilizăm numai în acest scop.
– Cuptorul trebuie încins cu cel puțin 10-15 minute înainte de a introduce tava la copt.
– În special iarna, produsele pe care le folosim trebuie să le ținem în bucătărie, pentru câteva ore, la temperatura camerei.
– Făina se cerne întotdeuna înainte de a fi folosită, nu numai pentru curățare, dar mai ales pentru aerare.
– Ouăle trebuie să fie proaspete. Se sparg separat într-o ceașcă și apoi se amestecă unele cu altele pentru a se evita deteriorarea întregii cantități, în cazul când un ou se dovedește vechi.
– Înainte de a bate albușurile este indicat să fie ținute câteva ore la rece. La început se bat mai încet, apoi din ce în ce mai repede până când sunt bine întărite.
– Pentru glazura din albuș bătut, se socotește câte o lingură de zahăr pudră pentru fiecare albuș.

tort

Foto: Tort Oreo cu cremă de brânză – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g biscuiți tip Oreo
70 g unt topit
3 linguri zahăr pudră
200 g cremă de brânză
200 ml frișcă lichidă
1 plic budincă de ciocolată
400 ml lapte

Pregătești așa:
Mărunțești biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie, îi amesteci cu untul topit și omogenizezi. Pui compoziția într‑o formă de tort cu pereți detașabili, cu diametrul de 20 cm și presezi bine cu o lingură, până obții o crustă. Păstrezi forma în frigider până pregătești crema. Mixezi într‑un bol crema de brânză cu zahărul pudră și încorporezi jumătate din frișcă, în prealabil bătută.
Pui crema astfel obținută peste stratul de biscuiți și dai din nou tortul la frigider. Prepari budinca de ciocolată cu 400 ml lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. O lași să se răcească, apoi o pui peste stratul de brânză. Acoperi totul cu frișca rămasă și ornezi cu bucăți de biscuiți.
Păstrezi tortul în frigider timp de câteva ore, înainte de a‑l porționa și servi.

Rețetă de Cristina Sapaidon, Giurgiu, jud. Giurgiu

Încercă și rețeta Tort „Poveste de iarnă”.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!