Tort economic cu kiwi

Tort economic cu kiwi, așa se numește pentru că este chiar economic, se prepară foarte repede, însă are un gust deosebit.
Yang Tao, fructul originar din China sau “agrișa chinezească”, așa cum s-a numit din 1960 fructul pe care în prezent îl numim kiwi, are o istorie lungă de mai bine de 700 de ani. Comercializarea lui a început abia prin anii 1930, Noua Zeelandă și a ajuns în Anglia în 1953.
Wikipedia ne spune că: „Fructul are o formă ovaloidă, de mărimea unui măr mijlociu, cu miezul verde, cărnos, acrișor. Coaja verde-maronie pufoasă (acoperită cu perișori aspri), este comestibilă. Pulpa fructului este cărnoasă, de culoare verde, cu vreo sută de semințe mici, negre, comestibile și viabile. Kiwi este sursă importantă de vitamina C, dar și de vitamina A și vitamina E, de calciu, fier și de acid folic.
Iată și câteva beneficii: fructul dă energie, este un ingredient foarte des folosit în măștile faciale și pentru păr, vitamina C pe care o conțină ne ajută în prevenirea răcelii, gripei și infecții ale tractului respirator.

tort

Foto: Tort economic cu kiwi – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 blat de tort din comerț
5 plicuri budincă de cacao
2 litri de lapte
100 g stafide
4 kiwi
2 portocale
fulgi de nucă de cocos
10 linguri zahăr
Pregătești așa:
Tai blatul în 3 părți și așezi prima foaie pe un platou. Înmoi blatul cu un sirop făcut din 3 linguri de zahăr și 3 de apă.
Separat, pui într-o oală plicurile de budincă, restul de zahăr și laptele. Lași la fiert până se îngroașă. Pui primul strat de budincă, așezi câteva bucățele de kiwi și de portocale, stafide și praf de cocos. Procedezi la fel și cu a doua foaie de blat. Pui și a treia foaie de blat, așezi restul de budincă și fructe și pudrezi cu fulgi de cocos.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Aurelia Tiliuță, Brăila

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!