Tort Dominic cu cremă de caramel

Tort Dominic, cu cremă de caramel, un tort colorat, apetisant, delicat, preparat pentru un eveniment special în familie.
Pentru preparea dulciurilor mai întâi trebuie știut că vasele și ustensilele pe care le folosim, trebuie să le utilizăm numai în acest scop.
– Cuptorul trebuie încins cu cel puțin 10-15 minute înainte de a introduce tava la copt.
– În special iarna, produsele pe care le folosim trebuie să le ținem în bucătărie, pentru câteva ore, la temperatura camerei.
– Făina se cerne întotdeuna înainte de a fi folosită, nu numai pentru curățare, dar mai ales pentru aerare.
– Ouăle trebuie să fie proaspete. Se sparg separat într-o ceașcă și apoi se amestecă unele cu altele pentru a se evita deteriorarea întregii cantități, în cazul când un ou se dovedește vechi.
– Pentru glazura din albuș bătut, se socotește câte o lingură de zahăr pudră pentru fiecare albuș.

 

tort

Foto: Tort Dominic, cu cremă de caramel – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
9 ouă
9 linguri zahăr
7 linguri făină
2 linguri cacao
½ plic praf de copt
Pentru cremă:
3 plicuri praf pentru budincă de caramel
200 g zahăr pudră
700 ml lapte
100 g ciocolată
400 ml frișcă lichidă
1 fiolă esență de rom
Pentru ornat:
200 ml frișcă lichidă
întăritor pentru frișcă
colorant alimentar sau sirop de căpșuni
Pregătești așa:
1 Mixezi albușurile cu zahărul pudră, până obții o spumă tare, lucioasă. Adaugi treptat gălbenușurile, amestecul de făină, cacao și praful de copt, în prealabil cernute împreună. Amesteci cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
2 Tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 24 cm și torni compoziția pentru blat. Coci pe rând 3 blaturi, în cuptorul preîncălzit la 180ºC.
3 Pentru cremă, amesteci praful de budincă cu 200 ml lapte rece și zahărul. Fierbi restul de lapte și adaugi budinca. Fierbi până se îngroașă, iei vasul de pe foc și pui cubulețele de ciocolată și esența de rom. Amesteci până se topește ciocolata. Lași crema să se răcească.
4 Bați frișca și o încorporezi în budinca răcită. Păstrezi puțină cremă pentru a îmbrăca tortul, iar cu crema rămasă umpli cele trei blaturi. Îmbraci tortul în cremă rămasă și decorezi cu frișcă pe care ai bătut‑o împreună cu întăritorul.

Rețetă de Paula Iulia Peșteșan, Cenad, jud. Timiș

Încearcă să prepari și Tort cu înghețată de cafea. Rețeta o găsești aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!