Tort de mere cu cremă de zahăr ars

Tort de mere cu cremă de zahăr ars, un desert excelent consumat rece, pe care îl putem prepara destul de ușor și în mod cert vom impresiona cu acest tort întreaga familie.

tort

Foto: Tort de mere cu cremă de zahăr ars – Ahivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
10 linguri zahăr pentru caramel
20 g unt
6 mere
5 ouă
20 g zahăr
500 ml lapte
Pentru blat:
5 ouă
50 g făină
40 g zahăr
Pregătești așa:
1 Caramelizezi zahărul în vasul în care vei coace blatul. Tapetezi cu zahăr ars baza și pereții vasului și lași să se răcească.
2 Între timp, cureți merele, le tai cubulețe și le călești cu margarina, până încep să se înmoaie. Treci merele în vasul tapetat cu caramelul.
3 Mixezi într‑un bol ouăle cu zahărul, până când acesta se topește. Adaugi treptat laptele și mixezi cu viteză redusă. Torni compoziția de ouă peste stratul de mere, scuturi puțin vasul și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180ºC, pentru 40 de minute.
4 Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile și făina. Scoți vasul din cuptor, torni compoziția pentru blat și continui coacerea pentru încă 35 de minute. Scoți vasul din cuptor, după ce s‑a răcit tortul, îl păstrezi în frigider până a doua zi. Blatul va absorbi caramelul și se va răsturna ușor pe o farfurie mai mare. Ornezi tortul cu frișcă.

Rețetă de Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

Intră aici și vei găsi rețeta unui Tort Parfait de cireșe excepțional.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!