Tort cu trei feluri de ciocolată

Tort cu trei feluri de ciocolată,  un desert special pe care vi-l recomandăm pentru evenimente speciale. Cu acest tort în mod sigur nu vei da greș.

tort

Foto: Tort cu trei feluri de ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă, 3 linguri zahăr
3 linguri făină
1 lingură cacao
1 mână de nuci prăjite
1 linguriță praf de copt
un praf de sare
Îți trebuie pentru crema de ciocolată albă:
200 g ciocolată albă
100 ml frișcă lichidă
200 ml frișcă lichidă
1 ciocolată hidratată în 100 ml apă rece (pe care o împarți în 3)
Îți trebuie pentru crema de ciocolată cu lapte:
200 g ciocolată cu lapte
100 ml frișcă lichidă
200 ml frișcă lichidă
Îți trebuie pentru crema de ciocolată amăruie (neagră):
100 g ciocolată amăruie (neagră)
100 ml frișcă lichidă
200 ml frișcă lichidă
Îți trebuie pentru sirop și decor:
200 ml apă
2 plicuri cappuccino de ciocolată
50 g ciocolată neagră rasă
Pregătești blatul așa:
Separi albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le bați bine cu un praf de sare. Adaugi zahărul și mixezi în continuare, adaugi gălbenușurile, făina amestecată cu cacaua și praful de copt și, la urmă, nucile. Pui compoziția într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Dai tava la cuptorul încălzit dinainte pentru circa 15-20 de minute.
Pregătești crema de ciocolată albă așa:
Pui ciocolata pe baie de aburi împreună cu 100 ml de frișcă lichidă. Când ciocolata s-a topit, pui o parte din gelatina pe care ai împărțit-o (adică 1/3). Amesteci bine și o lași la răcit. O poți pune 10-15 minute la congelator. Bați cele 200 ml de frișcă și pui compoziția de ciocolată răcită, după care o pui peste blat. Inelul de la forma de tort îl pui în jurul blatului și numai după aceea pui crema de ciocolată. Ca să nu aștepți câteva ore până se răcește ompoziția, ai ortul a congelator până faci următoarea cremă.
Pregătești crema de ciocolată cu lapte și pe cea de ciocolată amăruie (neagră) la fel ca și crema de ciocolată albă.
Pentru sirop, amesteci cappuccino de ciocolată cu apa și însiropezi blatul.
Asamblezi așa:
Pui blatul mai întâi pe un platou, îl însiropezi, apoi pui în ordine: crema de ciocolată albă, crema de ciocolată cu lapte și, la final, crema de ciocolată amăruie (neagră). Deasupra, presari ciocolată neagră rasă.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Maria Orban, Hunedoara, jud. Hunedoara

Nu ezita să încerci și rețeta tortului de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!