Tort cu prune și cremă de mascarpone

Tort cu prune și cremă de mascarpone, un tort delicios pentru zile de sărbătoare. Crema folosită este fină, punând în evidență gustul prunelor.

tort

Foto: Tort cu prune și cremă de mascarpone – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
1/2 kg prune
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilinat
3 linguri cacao
4 linguri făină
1 vârf de cuțit praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
350 g brânză mascarpone
4 gălbenușuri
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
1 linguriță coniac sau rom
500 ml frișcă lichidă
Îți trebuie pentru decor:
6 prune
1 tort gelee transparent
Pregătești așa:
Pentru blat, bați albușurile spumă tare, apoi adaugi câte puțin zahăr și bați în continuare, până când se întărește bezeaua. Încorporezi zahărul pudră, apoi făina cernută împreună cu cacaua. Torni aluatul în tava cu diametru de 26 cm și pui din loc în loc jumătăți de prune trecute prin făină. Coci aluatul timp de 25-30 de minute, la foc mediu.
Pentru cremă, amesteci la bain-marie gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilinat și 200 ml frișcă lichidă, amestecând până când crema devine mai consistentă. Bați restul de frișcă. După ce crema s-a răcit, adaugi coniacul și mascarpone și amesteci delicat, pe verticală. Întinzi crema peste blatul răcit, aflat pe un platou, cu inelul formei detașabile în jurul blatului. Dai la rece până a doua zi.

Pentru decorarea tortului tai în sferturi prunele și le așezi peste cremă. Pregătești tort gelee conform indicațiilor de pe ambalaj. Acoperi prunele cu acest strat, pornind din mijloc către margine.

Pregătire 60 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Voichița-Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Intră aici și încearcă și Prăjitura Bordeaux cu prune.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!