Tort cu mure și cremă de vanilie

Tort cu mure și cremă de vanilie. Un tort pe care îl puteți prepara indiferent de anotimp. Poate fi realizat și cu alte fructe de pădure, acestea dând un gust puțin acrișor, foarte apreciat.

tort

Foto: Tort cu mure și cremă de vanilie – iStock

Îți trebuie pentru blat:
200 g unt
200 g zahăr
4 ouă
200 g făină
100 g cacao
1/2 linguriță praf de copt
50 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf sare
mure

Îți trebuie pentru cremă:
200 g unt
125 g zahăr pudră
150 g lapte condensat
2 lingurițe esență de vanilie

Preparare blat:
Se bate unul cu zahăr; se adaugă gălbenușurile, apoi făina amestecată cu sare, cacao, praf de copt și zahăr vanilat. Se adaugă eventual lapte pentru o consistență mai moale. Se înglobează albușurile bătute și se toarnă compoziția într-o formă de tort; se coace 40 minute.
Se lasă să se răcească complet pe un grătar și abia apoi se taie pe nivele.

Preparare cremă:
Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei și se mixează cu zahăr pudră. Se înglobează câte puțin lapte condensat, apoi esența de vanilie, mixând continuu.
Se așază crema pe blatul de jos, se presară mure, apoi se așază al doilea blat și se unge cu restul de cremă și din nou se presară mure. Se decorează tortul după imaginație.

Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Dacă intrați aici veți găsi rețeta unui tort deosebit, Tort cu mousse de lămâie și fructe de pădure.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!