Tort cu fructe

Tort cu fructe | Foto: 123RF

Pentru blaturile maro:

  • 6 ouă Familia Toneli de la găini crescute ecologic
  • câte 10 linguri zahăr și făină
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Pentru blatul galben:

  • 2 ouă Familia Toneli de la găini crescute ecologic
  • câte 2 linguri zahăr și făină de migdale
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură făină
  • 1 praf de turmeric

Pentru umplutură și decor:

  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 500 g frişcă
  • 300 g fructe
  • 3 linguri gem acrișor
  • 1 plic mix pentru glazură transparentă din jeleu.

1. Pentru blaturile maro, bați albușurile spumă cu sarea, apoi cu zahărul și zahărul vanilat, până când se topesc granulele de zahăr. În spuma de albușuri, încorporezi treptat gălbenușurile, făina, praful de copt și de cacao. Amesteci ușor, de jos în sus. Coci blatul ½ oră, la 180°C, într-o formă de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a răcit, îl tai pe orizontală, în două foi.

2. Pentru blatul galben, procedezi la fel ca pentru cel maro, dar reduci timpul de coacere la 15-20 de minute.

3. Pentru cremă, mixezi mascarpone cu zahărul pudră, esența de vanilie și 400 g frișcă.

4. Pentru decor, prepari tort gelée conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

5. Asamblezi tortul astfel: așezi pe platou blatul galben, îl ungi cu gem acrișor, pui un blat maro, îl ungi cu cremă și suprapui al doilea blat maro. Întinzi frișca rămasă, decorezi cu fructele și le acoperi cu glazură transparentă din jeleu. Consumi tortul după ce l-ai răcit câteva ore în frigider.

Dorești o cremă mai dulce? Adaugă ciocolată albă rasă.

Obții 16 porții în 90 minute.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!