Tort cu frişcă şi fructe de vară

Tort cu frişcă şi fructe de vară, tare bun, tare gustos! Un tort pe care îl putem prepara atât în perioada de vară cât și în zilele mai friguroase, folosind fructe de sezon. Folosind piersicile vom da tortului o aromă deosebită și un gust special.

 

tort

Foto: Tort cu frişcă şi fructe de vară – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie pentru blat:
10 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
1 vârf de linguriţă pudră de scorţişoară
Pentru sirop:
250 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 cană apă
2-3 cuişoare
Pentru umplutură:
800 g piersici bine coapte
500 g frişcă
Pregăteşti blatul aşa:
1. Mixezi albuşurile spumă cu zahărul, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile, făina şi scorţişoara. Coci blatul la foc mediu, 40 de minute, într-o formă de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt.
2. Tai blatul răcit în 3 foi. Însiropezi fiecare blat cu un sirop rece, preparat pe foc mic, din apă, zahăr şi cuişoare. Fierbi ingredientele până când siropul devine puţin mai vâscos.
3. Umpli blaturile cu frișcă şi felii subţiri de fructe. Decorezi tortul cu fructe, după imaginaţie.

Rețetă de Victoria Ene, Caracal, jud. Olt

Încearcă și rețeta de Prăjitură cu mere și ciocolată. Intră aici pentru a afla modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!