Tort cu cremă de căpșuni, mure și ciocolată

Tort cu cremă de căpșuni, mure și ciocolată, o familie de gusturi în armonie. Este rețeta unui tort deosebit, pe care o oferim cu drag cititorilor noștri.

tort

Foto: Tort cu cremă de căpșuni, mure și ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri ulei
2 linguri cacao
2 linguri făină
1 linguriță praf de copt
esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru crema de mure:
400 g mure
80-100 g zahăr
250 g mascarpone
100 ml frișcă lichidă
1 plic gelatină
50 ml apă
Pentru crema de căpșuni:
200 g căpșuni
80-100 g zahăr
250 g mascarpone
100 ml frișcă lichidă
1 plic gelatină
70 ml apă
Pentru crema de ciocolată și decor:
200 g ciocolată
200 ml frișcă lichidă
30 g nuci măcinate
Pregătești așa:
1 Pentru blat, mixezi gălbenușurile cu zahărul, până se albesc. Adaugi uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și cacaua, esența de vanilie și albușurile bătute spumă cu sarea. Împarți compoziția în 2 tăvi rotunde, de 20 cm. Coci blaturile în cuptorul încins, 10 minute, la 180ºC.
2 Pentru crema de mure, fierbi 10 minute fructele congelate, împreună cu 2 linguri de zahăr și 20 ml de apă. Treci fructele prin sită, lași sosul să se răcească, apoi mixezi 200 g sos și cu mascarpone. Separat mixezi frișca lichidă cu zahărul și apoi adaugi crema mascarpone și gelatina preparată conform indicațiilor de pe plic.
3 Așezi un blat pe platou, în interiorul unui inel de tort reglabil. Torni crema de mure, o acoperi cu al doilea blat și păstrezi tortul în frigider.
4 Pentru crema de căpșuni, mixezi fructele în blender, apoi le amesteci împreună cu mascarpone, frișca bătută cu zahărul și gelatina călduță, preparată după indicațiile de pe plic. Torni compoziția pe blat și introduci tortul în frigider.
5 Topești ciocolata în frișca lichidă, iar după ce o răcești 2-3 ore în frigider, o mixezi. Îmbraci tortul în cremă și decorezi cu nuci.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Intră aici și încearcă și rețeta Tort cu cremă de iaurt și jeleu de afine.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!