Tort cu brânză dulce și căpșuni

Tort cu brânză dulce și căpșuni delicios și o textură deosebită. Un tort pe care îl putem prepara pentru evenimentele speciale din familie, un tort pe care îl putem face în orice anotimp.

tort

Foto: Tort cu brânză dulce și căpșuni – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie pentru blat:

3 ouă
80 g zahăr
80 g făină
1 lingură amidon
Îți trebuie pentru cremă și ornat:
2 plicuri gelatină
400 g căpșuni
500 g brânză dulce
250 g iaurt
80 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
500 ml frișcă
Pregătești așa:
Încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Separi ouăle. Bați albușurile cu zahăr, înglobezi ălbenușurile ătute separat, urmate de făina amestecată cu amidonul. Pui compoziția într-o formă de tort (26 cm) cu fundul tapetat cu hârtie de copt și coci timp de 15 minute. Scoți blatul din cuptor, îl desprinzi din formă și îl lași la răcit. Înmoi gelatina în apă rece și o lași să se dizolve. Tai cuburi 150 g căpșuni, iar 150 g le pasezi.
Amesteci într-un bol mai mare brânza de vaci, iaurtul, zahărul tos și zahărul vanilat. Bați frișca. Păstrezi 6 linguri de frișcă pentru ornat tortul. Gelatina dizolvată o ții câteva minute în bain-marie, iar crema de brânză o amesteci cu gelatina răcită. Împarți în mod egal crema de brânză, în cele două boluri.
În primul bol pui piureul și cuburile de căpșuni și 1/2 din cantitatea de frișcă amestecând ușor. În al doilea bol, înglobezi restul de frișcă și amesteci uțor. Așezi inelul formei de jur-împrejurul blatului. Pui mai întâi uniform crema de căpșuni și apoi adaugi stratul de cremă albă. Dai tortul la frigider 4 ore. Apoi desfaci inelul și ungi marginea tortului (cu frișca pusă deoparte). Decorezi cu căpșuni dar poți decora și cu alte fructe de sezon.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea

Încearcă și această variantă de Tort cu căpșuni!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!