Tort aniversar de rom

Tort aniversar de rom este un desert special. Pentru acest tort vom folosi o cantitate mai mare de rom, ceea ce nu se întâmplă la alte torturi. Veți descoperi un gust deosebit.
Iată și câteva sfaturi și trucuri pentru o preparare ușoară, corectă și rapidă a unui desert:
– Înainte de a bate albușurile este indicat să fie ținute câteva ore la rece. La început se bat mai încet, apoi din ce în ce mai repede până când sunt bine întărite.
– Untul poate fi înlocuit cu margarină la multe prăjituri fără a deprecia într-un fel sau altul calitatea acestora.
– Separarea albușului de gălbenușuri trebuie să se facă cu multă atenție, deoarece dacă ajunge puțin gălbenuș în albuș, acesta nu se va mai bate bine.

tort

Foto: Tort aniversar de rom – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
6 linguri zahăr
6 linguri făină
6 ouă
1/4 l rom
200 g marmeladă de caise
Îți trebuie pentru cremă:
200 g unt
50 g cacao, 4 linguri lapte
200 g zahăr
1 esență de vanilie
frișcă bătută pentru ornat
colorant alimentar roșu și verde
Pregătești așa:
Separi ouăle, iar albușurile le bați spumă tare, apoi adaugi zahărul și bați mai departe. Adaugi în albuș gălbenușurile deodată. Adaugi făina și o amesteci ușor, de jos în sus. Pregătești o formă de tort cu diametrul de 26 cm, torni compoziția și o dai la cuptor. După ce s-a copt tortul, îl lași să se răcească și îl răstorni pe un platou.
Tai blatului răcit un capac de 2 cm grosime. Miezul scos îl tai pătrățele și îl stropești cu rom. De asemenea, stropești marginile și capacul din interior. 1/3 din miez îl lași galben, 1/3 îl colorezi cu verde, iar 1/3 din miez îl colorezi în roșu. Capacul, marginea și baza le ungi în interior cu marmeladă de caise.
Așezi în tort pătrățelele verzi și le ungi cu cremă de ciocolată sau cu cremă de cacao, apoi pui pătrățelele galbene. Peste ele, așezi restul de cremă și apoi pătrățelele roșii. Pui capacul și presezi ușor, ca să nu rămână goluri, apoi ornezi tortul cu frișcă.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Viorica Kovacs, Galați

Încercă să prepari și acest tort.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:, ,

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!