Tort aniversar cu afine

Tort aniversar cu afine și pentru o paletă de culoare deosebită folosim și drajeuri colorate. Un desert pentru care vom munci ceva, dar rezultatul este  excepțional, atât gustul cât și aspectul.

tort

Foto: Tort aniversar cu afine – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
150 g biscuiți
200 g miez de nucă
100 g unt
50 g ciocolată albă
Pentru umplutură:
200 ml frișcă lichidă
6 linguri dulceață de afine
1 plic (10 g) gelatină
1 mână de afine proaspete, pentru decor
1 mână de grajeuri colorate
Pentru decor:
rulouri de napolitane umplute cu cremă de vanilie și cacao
100 g ciocolată albă
drajeuri multicolore umplute
1 mână de afine proaspete
Pregătești așa:
Prăjești puțin nucile, în cuptor. După ce s-au răcit, le macini. Mărunțești biscuiții și îi amesteci împreună cu untul, ciocolata topită la microunde și miezul de nucă. Întinzi compoziția pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 23 cm. De jur-împrejur, pe margini, pui rulourile de napolitate, unul lângă altul. Presezi cu dosul lingurii biscuiții, ca să obții un strat dens și uniform.
Mixezi frișca și o amesteci cu dulceața de afine. Aduagi gelatina, în prealabil hidratată cu 100 ml apă rece și topită la bain-marie. Torni crema în formă, peste biscuiți, presari afinele proaspete și bombonele, presezi ușor cu lingura și păstrezi torul în frigider pentru 1 oră.
Decorezi tortul cu ciocolată albă topită la bain-marie împreună cu 2 linguri de frișcă lichidă. O torni deasupra cât e fierbinte și decorezi cu bombonele colorate și afine proaspete. Servești tortul după ce l-ai păstrat 2 ore în frigider.

Sfat: Dacă nu ai dulceață de afine, fierbe 1 cană de afine proaspete sau congelate și 1 cană de zahăr, până se leagă siropul.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Aici găsești rețeta de Tort aniversar cu ciocolată și lămâie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!