Tocăniță de legume cu șuncă de pui

Tocăniță de legume cu șuncă de pui este propunerea noastră pentru dumneavoastră. Dacă nu știți ce să mai preparați, și doriți să fie o mâncărică mai ușoară și rapid de preparat, tocănița propusă este numai bună.
Mai jos vă prezentăm câteva sfaturi pentru alegerea legumelor necesare preparării mâncărurilor:
– Legumele destinate consumului trebuie să fie întregi, neveștejite și fără pete de mucegai.
– Legumele colorate trebuie să aibă culoarea naturală, vie, și să nu prezinte canale săpate de viermi.
Vinetele trebuie să fie tari și proaspete. Se vor refuza cele verzi, scobite, îngălbenite, veștede sau moi.
Morcovii vor fi proaspeți, de culoare vie, tari, întregi, cu textură fină, nu ațoasă. Miezul nu trebuie să se separe de stratul exterior. La rupere, secțiunea trebuie să fie suculentă nu uscată.
Mazărea verde să fi de bună calitate, cu boabele întregi, nepătate de rugină sau de mucegai. Păstăile vor fi bine închise, de culoare verde-clară și boabele fragede. Se vor refuza păstăile veștejite, seci și cele cu boabe prea mari, tari sau de culoare galbenă.

tocanita

Foto: Tocăniță de legume cu șuncă de pui – Arhivă City Publisjing SRL

Îți trebuie:
1 kg roșii
1 kg ardei
2 vinete
2 cepe
sare
piper măcinat
50 ml ulei
200 g șuncă de pui
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. O înăbuși în 2-3 linguri de ulei, iar după ce devine translucidă, adaugi roșiile decojite și tăiate cuburi, iar după 5 minute, ardeii curățați, spălați și tăiați fâșii subțiri, fără să uităm să scoatem cotorul.
În timp ce legumele scad pe foc mic, coci vinetele pe flacără, le decojești și le tai codițele, iar după ce se scurg pe un tocător de lemn, înclinat, le toci.
Când sosul de roșii și ardei a scăzut, pui vinetele și șunca sau pastrama tăiată cubulețe și continui fierberea 10 minute. Servești mâncarea caldă.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă de Mădălina Botezatu, Răcăciuni, jud. Bacău

Încearcă și rețeta de Tocăniță de bame.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!