Tocană de pește

Foto: MIhai NIcolae – Burda România

 

Îți trebuie:
300 g pește (crap sau alt pește de apă dulce)
2 linguri ulei
2 cepe
2 morcovi
1 țelină
1 tulpină de praz verde
50 g mazăre
1 măr
1 linguriță cimbru
5 linguri vin alb sec
100 ml supă de legume sau de pește
2 foi de dafin
sare
piper

Pregătești așa:
1. Cureți legumele și le speli. Tai prazul rondele, mărul și țelina în felii, morcovii rondele sau bastonașe, iar ceapa solzișori. Călești ceapa în uleiul încins, apoi adaugi țelina, morcovii și prazul. După ce și-au s-au înmuiat rădăcinoasele, stingi cu supa și apă cât să le acopere.

2. Pui bucățile de pește curățat și spălat, foile de dafin, cimbrul, puțină sare și piper după gust și continui fierberea la foc mic, în vasul parțial acoperit, pentru 20-25 de minute.

Sfat: Dacă nu prepari tocănița în post, câteva cubulețe de șuncă sau slănină afumată, pe care o călești împreună cu legumele vor da un gust special tocăniței de pește.

2 porții; pregătire: 15 min; fierbere: 25 min

Rețetă de Sonia Miclescu, București

Pentru o altă rețetă savurosă cu pește, intră aici. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!