Foto: Tocană de pește
Tocană de pește, o rețetă savuroasă, foarte ușor și rapid de preparat și pe care o recomandăm cu mare drag. Cu multe legume, cu condimente specifice preparatelor cu pește, tocana o să fie în nod sigur apreciată de toată familia.
Îți trebuie:
300 g pește (crap sau alt pește de apă dulce)
2 linguri ulei
2 cepe
2 morcovi
1 țelină
1 tulpină de praz verde
50 g mazăre
1 măr
1 linguriță cimbru
5 linguri vin alb sec
100 ml supă de legume sau de pește
2 foi de dafin
sare
piper
Pregătești așa:
1. Cureți legumele și le speli. Tai prazul rondele, mărul și țelina în felii, morcovii rondele sau bastonașe, iar ceapa solzișori. Călești ceapa în uleiul încins, apoi adaugi țelina, morcovii și prazul. După ce și-au s-au înmuiat rădăcinoasele, stingi cu supa și apă cât să le acopere.
2. Pui bucățile de pește curățat și spălat, foile de dafin, cimbrul, puțină sare și piper după gust și continui fierberea la foc mic, în vasul parțial acoperit, pentru 20-25 de minute.
Sfat: Dacă nu prepari tocănița în post, câteva cubulețe de șuncă sau slănină afumată, pe care o călești împreună cu legumele vor da un gust special tocăniței de pește.
2 porții; pregătire: 15 min; fierbere: 25 min
Rețetă de Sonia Miclescu, București
Intră și aici.