Țelină cu ciuperci și măsline

Țelină cu ciuperci și măsline, un trio de succes, un preparat dulce și acrișor, care mulțumește pe toată lumea. O țelină aromată, niște ciuperci cărnoase și măsline delicioase sunt câteva ingrediente necesare acestui preparat.
Simbol de pace, înțelepciune, fertilitate, prosperitate, noroc, victorie. Nici un alt pom fructifer din Grecia nu a fost lăudat, pictat și cântat, la fel de mult ca Măslinul. Durata de viaţă estimată a unui măslin este de 300-600 de ani, însă există măslini trecuți cu mult de 1.000 de ani.
Cercetările actuale au demonstrat multiple proprietăţi terapeutice ale măslinelor: digestive, cicatrizante, vermifuge, astringente, febrifuge, nutritive, condimentare şi emoliente. Fructele proaspete sunt foarte amare, iar pentru a schimba gustul sunt marinate în apă sărată sau pur și simplu acoperite cu sare preț de mai multe săptămâni (40 zile). După ce se reușește eliminarea gustului amărui, măslinele pot fi marinate cu diverse arome, pot fi incluse în mii de rețete, iar piețele din Grecia și nu numai oferă curioăilor zeci de specialități tradiționale.

telina

Foto: Țelină cu ciuperci și măsline – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 țeline mijlocii
1 ceapă
200 g măsline fără sâmburi
200 g ciuperci felii congelate sau din conservă
1 linguriță făină
100 ml vin
150 ml suc de roșii
1 lămâie
1/2 linguriță zahăr
2 linguri ulei
1 foaie de dafin
cimbru, sare, piper
pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți ceapa și țelina. Tai țelina în bastonașe groase de 1 cm sau în rondele, iar ceapa solzișori. Călești ceapa în uleiul încins. După 1-2 minute, pui țelina, ciupercile și foaia de dafin, torni puțină apă fierbinte sau supă de legume și lași să se înăbușe 8-10 minute, până se înmoaie, amestecând ușor.
Torni o cană de apă fierbinte și fierbi aproximativ 20 de minute la foc mic, apoi adaugi vinul, zeama de la 1/2 lămâie, sucul de roșii, zahărul și restul de lămâie tăiată felioare. După un minut, stingi focul și presari verdeață. Consumi mâncarea caldă sau rece.

Pregătire 20 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Maria Liță, Constanța

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!