Tartine-aperitiv colorate

Tartine-aperitiv colorate cu un gust delicios și un aspect deosebit, numai bune pentru o masă festivă. Pentru aceste tartine vom folosi și roșii cherry. Se pare că istoria apariției acestor roșii pornește din Israel.
Roșia cherry este un tip de roșie rotundă mică despre care se crede că este un amestec genetic intermediar între roșiile de tip coacăz sălbatic și tomatele de grădină domesticite.
Primele soiuri cultivate de roșii cherry au fost rezultatul muncii de selecție. Dar există referiri la roșiile cu fructe mici aduse din America la sfârșitul secolului al XVI-lea. Acum cei mai renumiți bucătari din diferite țări ale lumii nu se pot lipsi de aceste roșii.

tartine

Foto: Tartine-aperitiv colorate – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g brânză telemea
1 legătură ridichi
150 g unt
2-3 fire de ceapă verde
10 felii de toast integral
10 roșioare cherry sau 2-3 roșii potrivite
sare
piper
Pregătești așa:
Prăjești feliile de pâine în toaster și apoi le ungi cu unt.
Brânza o razi pe răzătoare și o presari cu generozitate peste feliile unse cu unt.
O parte dintre felii le decorezi cu roșii tăiate în rondele sau în cubulețe și cu rondele de ceapă verde.
Feliile rămase le decorezi cu rondele de ridichi. Iei un platou și aranjezi tartinele, combinând culorile pentru un aspect plăcut.

SFAT:
– Brânza întărită se înmoaie dacă se înveleşte într-un şervet îmbibat în vin alb şi se păstrează astfel la rece, timp de 1 oră.
– Brânza nu se mai usucă, dacă alături de ea se pune o bucăţică de zahăr şi se acoperă cu o altă farfurie adâncă.
– Brânza sfărâmicioasă se taie ușor cu un cuțit care mai întâi a fost trecut prin apă fierbinte.
– Brânza se rade fără să se sfărâme, dacă înainte de asta e pusă în congelator vreo 30 de minute, în hârtie.
– Mirosul puternic de brânză se diminuează, dacă în cutia în care o țineți puneți și un fir de cimbru.
– Brânza de vaci rămasă nefolosită se aruncă, nu se păstrează, căci își pierde ușor proprietățile.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 5 minute
Rețetă de Adriana Pancu, București

Încearcă și rețeta de aici!

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!