Tarte cu struguri și cremă de portocale

Tarte cu struguri și cremă de portocale, un desert fin și răcoritor, ideal pentru perioada caldă, dar este la fel de gustos în toate anotimpurile.

 

tarte

Foto: Tarte cu struguri și cremă de portocale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
3 ouă
1 lingură miere
1/2 linguriță praf 
de copt
100 g unt
2 linguri zahăr
250 g făină
Pentru cremă și decor:
450 ml nectar 
de portocale
1 lămâie eco
3 linguri zahăr
3 linguri amidon
Pentru decor:
200 g frișcă
300 g struguri mici, cu mai puține semințe
Pregătești așa:
1 Pentru aluat, topești untul și amesteci cu zahărul și mierea. Adaugi treptat ouăle, apoi praful de copt și făina cernute și omogenizezi aluatul. Învelești în folie mingea de aluat și îl păstrezi în frigider ½ oră. Întinzi aluatul în strat de 5 mm și tapetezi cu aluat forme mici, pentru tarte. Le coci 15-20 de minute, la 180ºC.
2 Pentru cremă, într-un vas așezat pe foc mic, amesteci 300 ml nectar de portocale cu zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie cu restul de nectar rece și amidonul. Amesteci până se îngroașă crema, iar când o iei de pe foc, adaugi coaja de lămâie. Acoperi vasul cu folie, până se răcește crema.
3 Umpli tartele cu cremă rece și pui boabe de struguri. Acoperi cu frișcă și o pui deasupra cu ajutorul poșului. 
Le consumi după ce s-au răcit.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Paulina Bânță, Slatina, jud. Olt

Încearcă și desertul de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!