Tartă pufoasă cu portocale – dietetică. Foarte bună, delicioasă. Un desert care în mod sigur o să fie apreciat de întreaga ta familie. Este u desert pe care îl pot consuma și persoanele care au diabet. Portocalele pe care le folosim dau gustul deosebit al acestui desert. Vă dorim spor la prepararea acestui dulce special.
Foto: Tartă pufoasă cu portocale – dietetică – iStock
Îți trebuie:
4 portocale
10 g praf de copt
13 g (1 lingură) esență de vanilie
200 g făină de grâu, integrală
150 g fructoză
125 g albuș de ou
200 g iaurt gras 2,8% grăsime
Pregătești așa:
Portocalele se curăță de coajă și se împart în felii.
Separat, într-un vas, albușurile se bat spumă, apoi se adaugă praful de copt, fructoza, esența de vanilie, iaurtul și făina. Se mixează bine, să nu rămână cocoloașe.
Într-o formă tapetată cu hârtie de copt, se așază frumos feliuțele de portocale. Se toarnă compoziția („aluatul”) peste portocale. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, iar spre final mic, cam 2 ore.
Rețetă de Raluca Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș
Aici găsiți rețeta unuei tarte-aperitiv delicioase, Tartă cu ceapă și afumătură.