Tarta morarului cu ierburi de Provence

Tarta morarului cu ierburi de Provence o putem prepara destul de ușor pentru a bucura familia cu un aperitiv deosebit.
Pentru acest preparat vom folosi ierburi de Provence. Ce sunt acestea? Conform wikipedia „Verdețurile de Provence sunt un amestec de ierburi mediteraneene, care conține rozmarin, pătrunjel, cimbrișor, busuioc, măghiran, cimbru, oregano și leuștean. După cum o arată și numele, este un amestec specific zonei de sud a Franței.„

tarta

Foto: Tarta morarului cu ierburi de Provence – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
175 g făină albă
100 g mălai grişat
100 g unt sau margarină
1 ou
sare
1 linguriţă amestec ierburi de Provence
Îți trebuie pentru umplutură:
3 ouă
200 g telemea
250 g frunze de spanac proaspăt
2 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă legume deshidratate
ierburi de Provence
sare
mărar verde
Îți trebuie pentru decor:
1 gălbenuş
1 linguriţă de chimen
4‑5 ouă de prepeliţă
câteva fâşii de aluat late de 1 cm
Pregătești aluatul așa:
Amesteci toate ingredientele și omogenizezi aluatul. Îl întinzi cu sucitorul, în folie de plastic, în strat de 5 mm, sub forma unui disc cu 5 cm mai mare decât diametrul formei. Ungi cu ulei forma pentru tartă, așezi aluatul și îl înțepi din loc în loc, cu furculița.
ierburi de Provence
Cureți spanacul, îl speli și îl opărești în apă ușor sărată. Îl scurgi în strecurătoare și îl treci prin jet de apă rece. Călești în ulei usturoiul tăiat felii, apoi adaugi spanacul scurs și tocat. Iei vasul de pe foc și adaugi mărarul verde tocat, iar când se răcește, adaugi ouăle bătute cu legumele deshidratate, ierburile și brânza rasă. Întinzi umplutura peste blat, așezi fâșiile de aluat, le ungi cu gălbenuș și le presari cu chimen. În fiecare spațiu format pui conținutul unui ou de prepeliță. Coci tarta 10 minute la foc iute și ¼ oră la foc mediu.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Vă oferim o rețetă de tartă delicioasă. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!