Tartă dulce cu lămâie

Tartă dulce cu lămâie. Este o tartă care nu necesită mult timp pentru preparare, foarte gustoasă, o tartă pe care v-o oferim cu mare drag.
Istoric vorbind lămâile erau simbolul unui anumit statut în Roma antică. Lămâia era considerată un produs valoros datorită calităţilor sale curative, a utilizării sale simbolice, a rarităţii, dar şi datorită mirosului său plăcut. Putem spune că lămâia ete un fruct bun la toate: a fost folosit ca medicament, detergent, dezinfectant și în preparea unor cosmetice. Lămâia poate fi mâncată, se pot face sucuri, deci este un fruct necesar în bucătărie. Se pare că are originea în sud-estul Asiei și pentru că ți priește clima caldă, lămâiul a fost răspândit în Argentina, Italia, Mexic, Spania.
Bucătarii din întreaga lume au mereu la îndemână aceste fructe, cărora le dau întrebuinţări dintre cele mai inedite. De regulă, o lămâie de dimensiuni medii îi asigură unui adult circa jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C.

tarta

Foto: Tartă dulce cu lămâie – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
150 g zahăr
150 g unt
1 ou
praf de copt
un pic de sare
coaja de la o lămâie
Îți trebuie pentru cremă:
150 g zahăr
50 g făină
500 ml lapte
2 ouă
1 zahăr vanilat
sucul de la 1 lămâie.
Pregătești aluatul așa:
Amesteci toate ingredientele și frămânți bine, până când obții un aluat omogen. Pui aluatul la frigider 30 de minute.
Pregătești crema așa:
Bați ouăle bine cu zahărul și făina. daugi poi ahărul vanilat, coaja rasă și zeama de la lămâie. Laptele îl pui la fiert și apoi, fierbinte, îl torni peste compoziția cu ouă. Această compoziție o pui pe foc circa 5 minute, după care o iei de pe foc și o lași să se răcească.
Împarți aluatul în două părți egale. Cu o parte îmbraci forma de tartă, pui crema, apoi deasupra cealaltă parte din aluat. Împungi tarta cu o furculiță din loc în loc, după care o dai la cuptor pentru circa 40 de minute. Când este gata, pudrezi tarta cu zahăr.

Rețetă de Carmen Ramona Nădăban, Arad

Încearcă și această rețetă de tartă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!