Tartă cu zmeură răcoritoare

Tartă cu zmeură răcoritoare, un deliciu, mai ales că vom folosi pentru preparare fructe de pădure care dau o aromă deosebită tartei.

tarta

Foto: Tartă cu zmeură răcoritoare – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie:
400 g brânză dulce
300 g smântână pentru frișcă
370 g lapte condensat
esență de vanilie
300 g zmeura și alte fructe de pădure pentru jeleu și pentru decor
50 g zahăr pudră
100 g unt
150 g biscuiți sfărâmicioși
20 g gelatină
2 linguri apă
Pregătești așa:
Macini biscuiții și îi amesteci cu untul moale, la temperatura camerei. Într-o tavă cu pereți detașabili, tapetată cu folie de plastic, așezi biscuiții în strat compact. Păstrezi tava în frigider, până se întărește blatul.
Bați smântâna pentru frișcă și păstrezi 2 linguri pentru decor. Adaugi esența, laptele condensat, apoi brânza și 10 g gelatină hidratată și topită la bain-marie. Omogenizezi și întinzi crema peste blatul de biscuiți.
Cât creme se răcește, pregătești jeleul de fructe. Amesteci pe foc mic fructele spălate și scurse, 2 linguri apă și zahărul pudră. Lași să fiarbă 5 minute, apoi stingi focul, pui restul de gelatină hidratată și amesteci.
Torni jeleul peste cremă și lași la rece 4 ore. Decorezi cu frișcă și fructe.

Rețetă de Otilia Maria Dinu, Suceava

Iată și o altă rețetă de tartă, anume Tartă rapidă cu prune. Intră aici și vei descoperi modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!