Tartă cu vinete și brânză dulce

Tartă cu vinete și brânză dulce. Pentru această tartă (care poate servită ca aperitiv sau la cină) vom folosi câteva crenguțe de mentă (foarte rar folosită în prepararea unei tarte), care vor da un gust deosebit preparatului. Iar usturoiul aduce o aromă specială tartei propuse de noi.

tarta

Foto: Tartă cu vinete și brânză dulce – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie:
1 kg vinete
200 g brânză dulce
4 ouă
2 căţei de usturoi
4 crenguţe de mentă
1 legătură pătrunjel
5 linguri ulei de măsline
sare, piper
Pregăteşti aşa:
Cureți vinetele de coajă în întregime sau doar câteva fâșii. Le tai cuburi şi le presari cu puțină sare. După 1/2 oră, le storci prin presare și le căleşti în ulei de măsline. Baţi ouăle într-un castron, adaugi brânza rasă, sare, piper, pătrunjel şi menta tocate fin. Călești timp de 1 minut, în puţin ulei, usturoiul tocat şi îl adaugi peste compoziţie.
Amesteci toate ingredientele şi le pui într-o formă rotundă. Decorezi cu coajă de vinete tăiată în fâşii foarte subţiri. Dai la cuptor aproximativ 1/2 oră, apoi presari deasupra brânză rasă, cât tarta este fierbinte. Servești preparatul rece.

Rețetă de Ioana Ciolacu, Buzău

Încearcă și rețeta de tartă cu vinete de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!