Tartă cu fructe de vară

Tartă cu fructe de vară, un desert deosebit de gustos și destul de ușor de preparat, care arată spectaculos. Poate fi făcută cu o mare varietate de fructe.

tarta

Foto: Tartă cu fructe de vară – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
2 gălbenuşuri
125 g zahăr
1 lingură smântână
150 g unt
250 g făină
Îți trebuie pentru cremă şi decor:
2 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri zahăr
2 plicuri de zahăr vanilinat
2-3 linguri amidon alimentar
fructe de vară după preferinţă
1 plic gelatină incoloră pentru decor
Pregătești așa:
1. Freci spumă untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, smântâna şi făina. Frămânţi puţin aluatul şi îl dai la rece o oră, învelit în folie. Pe planşeta presărată cu făină întinzi o foaie cu care îmbraci fundul şi pereţii unei tăvi de tartă unsă cu unt. Înţepi aluatul cu furculiţa şi dai tava la cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.
2. Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat, amidonul şi 3 linguri de lapte. Fierbi restul de lapte și adaugi compoziţia de amidon, amesteci mereu şi laşi câteva minute pe foc, până se îngroaşă. Întinzi crema peste blatul rece, aranjezi deasupra fructe după plac şi torni gelatina preparată cu apă, conform instrucţiunilor de pe pachet.

Rețetă de Florentina Hîj, com. Volovăț, jud. Suceava

Încearcă și această rețetă deosebită de desert: Tartă cu pere și kiwi.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!