Sushi cu fructe și ciocolată

Sushi cu fructe și ciocolată este un desert special. Ne-am obișnuit ca atunci când spunem sushi să ne gândim la un aperitiv, dar iată că există și sushi sub formă de desert.

 

sushi

Foto: Sushi cu fructe și ciocolată – iStock

Îți trebuie:
100 g ciocolată
3 ouă
1 1/2 lingură cacao
220 g orez cu bob rotund (lipicios, glutinos, special pentru suchi – se găsește la magazinele de produse orientale)
2 lingurițe zahăr pudră
3 lingurițe zahăr tos
30 g unt
500 g prune
800 ml lapte de cocos
Pregătești așa:
Se spală orezul și se pune la fiert în apă cca 5 min. Se clătește și se pune din nou pe foc moale, în lapte amestecat cu lapte de cocos. Se lasă să fiarbă 20 min. Apoi se oprește focul și se lasă acoperit încă 10 min. Dați deoparte și lăsați să se răcorească.
Se bat ouăle, se adaugă zahărul tos și praful de cacao. Se înglobează și se împarte compoziția în 3 părți din care se coc 3 clătite. Se decupează astfel încât să facem din fiecare câte un pătrat.
Se spală prunele, se scot sâmburii și pulpa se taie cubulețe. Se amestecă orezul rece cu zahăr pudră; se repartizează un strat din această compoziție pe fiecare clătită. Se presară cuburi de prune și se rulează. Se lasă 2 ore la frigider, apoi se taie felii. Se servesc cu sos de ciocolată topită la bain-marie.

Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Citiți articolul de aici, „Sushi, o aventură a papilelor gustative„ și veți afla mai multe despre acest preparat

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!